×
Grote kerstster als cadeau

10 redenen waarom kerststerren advent mooier maken

Decoratietips voor advent: Kerststerren brengen je creatieve kant naar boven. De experts van Stars for Europe laten je zien hoe!

1. Kerststerren brengen kleur(en) in huis!

De klassieke kerstster is dieprood, maar kerststerren zijn er ook in andere kleuren. Vooral tere bloesemtinten staan prachtig in huis. Als je niet van rood of roze houdt, laat je dan inspireren door witte, crème, gele, zalm- of abrikooskleurige kerststerren. Sommige soorten hebben zelfs tweekleurige, gespikkelde of bonte schutbladeren.

Weihnachtssterne mit rosa-cremefarben panaschierten Blätter auf einem runden, groben Holztisch in einem Wohnzimmer im Shabby Chic

2. Kerststerren zorgen voor nostalgie

Herinneringen maken ons gelukkig. Onderzoekers zeggen dat wanneer we denken aan mooie momenten die we met dierbaren hebben doorgebracht, onze innerlijke kracht groeit.

Triggers voor nostalgische gevoelens kunnen geuren zijn, muziek of dingen die we associëren met deze momenten. Had je grootmoeder een prachtige kerstster op haar vensterbank?

Dan kende ze waarschijnlijk deze vijf gewoonten die een kerstster wekenlang laten schitteren.

Kind malt Wunschzettel, auf dem Tisch stehen Weihnachtssterne, Mandarinen, Kekse, Kakao und Geschenkpapier; nostalgischer Look

3. Iedereen is blij met een kerstster als cadeau!

In tegenstelling tot sommige andere cadeaus, verdwijnt de kerstster niet direct in de la (of prullenbak). Wekenlang versiert zij prachtig de tafel, het dressoir, de werkkamer of de vensterbank.

Het is zéker een goed alternatief voor chocolade of koekjes. Daarmee is de plant het ideale feestelijke geschenk voor iedereen die liever een glimlach op het gezicht van zijn vrienden tovert, dan extra kilo’s op de heupen.

Op zoek naar meer cadeau-ideeën voor advent en kerstmis? Hier zijn er enkele die je zelf kunt maken.

Grote kerstster als cadeau

4. Kerststerren zijn veelzijdig en brengen je creatieve kant naar boven!

Je kunt kerststerren stijlen in een traditionele of moderne stijl. Barokke pracht met goud en glitter past er net zo goed bij als een Scandinavische, minimalistische stijl met veel groen.

Stijl ze alleen in een pot, in groepjes of gedecoreerd in een kerstkrans. Zelfs zwevende kamerdecoraties en muurkransen zijn mogelijk! Met een snufje van jouw creativiteit, verander jij hele kamers in een kerstdroom die werkelijkheid wordt. Als je kerststerren als snijbloemen gebruikt, gaat er een hele nieuwe wereld van decoratie open.

Laat je hier inspireren >>

Rotes Tablett mit weißen Weihnachtssternen, Moos, Zapfen, Kunstschnee, Hirschfigur und Kerze auf einem Küchentisch mit gepunkteter Tischdecke; skandinavischer Stil

5. Adventskransen beginnen te bloeien

Twinkelende lichtjes en kerststerren zijn de perfecte combinatie. Maakt dit jaar jouw adventskrans zonder sparrengroen, maar vul de streekschuimkrans met gesneden kerststerren, rozen, hortensia’s en bessentakken en zet hem in het water.
Als je andere favoriete bloemen hebt, verwerk die er dan ook in! Als jouw decoratieve vaardigheden beperkt zijn, schik dan kleurrijke minikersterren op een dienblad en zet er vier kaarsen tussen. Als je van spectaculaire adventskransen houdt, kijk dan eens op deze pagina >>.

Adventskranz mit geschnittenen, rosafarbenen Weihnachtssternen, Rosen, Hortensien, Beeren und dunkelvioletten Kerzen

6. De adventskalender ziet er meteen veel decoratiever uit

Met ieder opengemaakt cadeautje in december, komt kerstmis elke dag een stukje dichterbij. Iedereen die ooit een adventskalender voor zijn geliefden heeft ontworpen, weet hoe vervelend het kan zijn om te zoeken naar caadeautjes om de kalender mee te vullen.

Selbst gemachter Adventskalender aus einer Palette, auf den ein Weihnachtsbaum aufgemalt ist, dekoriert mit einem Balkonkasten, in den cremefarbene Weihnachtssterne gepflanzt sind

7. Ornamenten van verse bloemen maken jouw kerstboom prachtig!

Verse bloesems in de kerstboom, het voelt als pure luxe en is perfect voor iedereen die van bloemen houdt. Snij de kerststerren en zet ze op de boom (hoe je de afgesneden stengels verwerkt, lees je hier), of doe mini-kerststerren in bakjes en hang ze aan de takken. Je kunt natuurlijk ook een houten kerstboom maken en deze versieren met veel kerststerren.

Roséfarbene Mini-Weihnachtssterne mit olivfarbenen Übertöpfen in geflochtenen Aufhängungen an Kiefernzweigen neben mit bunten Filzkugeln dekorierten Kiefernzapfen

8. De tafeldecoratie voor de adventskoffiepauze is in een handomdraai klaar met kerststerren!

Een dienblad, een paar kerststerren, wat sparrengroen, plus kegels, mos en kaarsen óf kerststerren en een paar reserve koffiekopjes: dat is alles wat je nodig hebt voor een tafeldecoratie die roept “Kerstmis is bijna hier!”.

Alles krijgt een sprookjesachtig tintje in combinatie met vintage kristal.

Schmales, weißes Holztablett auf einem unbehandelten Holztisch mit drei alten Kaffeetassen, die mit roten und weißen Mini-Weihnachtssternen bepflanzt sind, dekoriert mit Zieräpfeln und Papieranhängern; skandinavischer Stil

Sneeuwspray voegt elegantie toe voor een klassieke look. Ook mogen noten en rode bessen niet ontbreken. Het mooiste is dat je jezelf het strijkwerk kunt besparen, want met zo’n opvallende tafeldecoratie zal niemand meer geïnteresseerd zijn in het tafellinnen!

9. Adventsfoto's voor WhatsApp, Instagram en Facebook zien er altijd goed uit met kerststerren!

Een foto waar iedereen jaloers op zal zijn, moet in het oog springen. Wat is een betere manier dan een foto met een kerstster?

Eenvoudige foto’s met weinig poespas werken bijzonder goed op sociale media. Als je de kerstster vanuit ongewone perspectieven fotografeert, trek je zeker de interesse van je volgers. Daarnaast komt reden #2 uit deze lijst ook om de hoek kijken, want kerststerren creëren een gevoel van nostalgie.

Je hoeft niet te wachten tot de inspiratie naar jou toekomt. Onze beeldbank geeft je eindeloze ideeën >>

Großer panaschierter, blush-farbener Weihnachtsstern mit einem Kranz aus Zweigen; im Anschnitt fotografiert, Hintergrund apricotfarben

10. Winterbruiloften hebben speciale toevoegingen. Kerststerren, bijvoorbeeld!

De meeste paren in dit land trouwen tussen mei en september, maar een bruiloft in de winter heeft wel degelijk zijn charme. Bloemstukken van kerststerren zie je in geen enkele andere tijd van het jaar. Stel je een enorm bruidsboeket voor, versierd met dennentakken, veren, pailletten en gesneden kerststerren. Of een romantisch rond kerststerrenboeket gebonden met een manchet van gebleekte skeletbladeren. Prachtig!

Kerk- en tafeldecoraties afstemmen op het bruidsboeket is geen probleem voor een goede bloemist. Er is maar één ding waar ze op moeten letten en dat is dat de bloemen niet de show van de bruid stelen.

Om je een beter idee te geven van wat we bedoelen, hebben we hier enkele ideeën in praktijk gebracht >>.

Braut im Satinkleid mit Perlenkette hält runden Brautstrauß mit rosafarbenen geschnittenen Weihnachtssternen, Schleierkraut, Ranken und weißen Skelettblättern

Je kunt ons ook bezoeken op FacebookPinterest en Instagram.