×

Kerststerren als herfstdecoratie

Denk je dat kerststerren alleen bedoeld zijn voor de feestdagen? Nou, deze blog brengt daar verandering in, want deze levendige planten zijn ook geweldige herfstdecoraties. 😉🍂

Waarom zijn kerststerren ideale herfstdecoraties?

Kerststerren zijn om verschillende redenen perfect als herfstdecoratie:

  • Kerststerren zijn er in vele tinten.

Kleuren hebben een positieve invloed op je humeur. Rood heeft bijvoorbeeld een opwekkend effect en geeft je energie, terwijl roze je zachte kant wakker maakt. Abrikozentinten zorgen voor een ontspannende omgeving en met een beetje geel erbij kijk je meteen met meer optimisme naar de toekomst. In de herfst, als de dagen korter worden en je humeur misschien wat

minder is, zijn kerststerren de perfecte remedie tegen sombere dagen en herfstblues.

  • Kerststerren brengen een vleugje natuur in huis en verminderen stress.

Vooral variëteiten in blushtinten creëren een gevoel van troost. Dit is een zegen op grijze, natte herfstdagen wanneer je meer tijd thuis doorbrengt.

  • Met kerststerren kun je prachtige doe-het-zelf en decoratie-ideeën maken. Probeer het gewoon en zie. Onze ideeën zijn makkelijk te maken en geven je humeur gegarandeerd een boost. Creatief zijn maakt gelukkig, dat beloven we.
  • Kerststerren doen het goed in elke woonruimte met elke interieurstijl.

Kerststerren zijn gemakkelijk te verzorgen. Met de juiste verzorging verfraaien ze je huis tot ver in het nieuwe jaar

Wil je weten waar je op moet letten bij het kiezen van kerststerren? Klik hier voor onze blogs over Kerststerren kopen en de perfecte verzorgingstips. Of bekijk onze video over dit onderwerp. Hij heet Hoe verzorg je je kerstster op de juiste manier.

Wanneer en waar koop je kerststerren in herfstkleuren?

Je kunt kerststerren, ook wel Herfst Sterren genoemd, al in september kopen. Dit zijn hybriden die speciaal gekweekt zijn voor de nazomer of herfst en ze hebben een compactere groeiwijze en sterke takken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van zuiver wit tot lichtroze en felroze.

Klassieke kerststerren zijn meestal verkrijgbaar vanaf eind oktober. Ze zijn er in vele kleuren, maten en groeivormen.

Daaronder zijn tinten zoals abrikoos, crèmewit, geel, zalm, roos of kaneel, die perfect zijn voor decoratie in de herfst.

Deze kerststerren hebben namen als “Autumn Leaves”, “Cinnamon Star”, “Lemon Snow” of “Wintersun”. Kwekers produceren niet veel kerststerren in deze warme herfsttinten, dus je kunt deze felbegeerde planten het beste aan het begin van het kerststerrenseizoen (eind oktober tot begin november) kopen bij gespecialiseerde verkopers.

Decoratie en doe-het-zelf-ideeën met kerststerren

Met deze sterren van de herfst en kerst kun je prachtige decoratie-ideeën en doe-het-zelfprojecten maken. Laat je inspireren. Laat je fantasie de vrije loop voor je eigen herfstdecoratie-ideeën met een plant die je tot nu toe eigenlijk alleen kende als symbool van Kerstmis.

Doe-het-zelf idee: kerstster in knusse wollen jas

Heb je een smerige oude plantenbak? Geef ze dan een pluizige overjas. Voor dit upcyclingidee heb je afgedankte plantenbakken, oude kleren met een knus knuffelfactor, een schaar, een lijmpistool, hete lijm, knopen en kerststerren nodig.

Zo doe je het: Knip stukken uit de kleding die passen bij de omtrek van je plantenbakken, lijm elk stuk op de plantenbak met hete lijm en versier ze met knopen. Als je een stuk van een mouw hebt, kun je dat gewoon over de plantenbak heen trekken. Zet de kerstster erin en je bent klaar!

Tip: Een kaars staat ook prachtig in een pot met een wollen deksel, maar laat hem nooit zonder toezicht branden.

Upcycling-idee: DIY-kerstster bloemenschommel

Deze zelfgemaakte bloemenschommel is een fantastisch object dat je gemakkelijk zelf kunt maken.

Je hebt drie houten hangers met dwarsstangen, een accuboormachine, schroeven, koorden en stevig touw nodig.

Onze doe-het-zelf-instructies laten zien hoe je dat doet.

Mini kerstster schaal

Een schaal met mini poinsettia’s is geweldig.

Combineer abrikooskleurige, roze en zalmkleurige mini poinsettia’s met decoratieve bladplanten zoals Oxalis Triangularis, geverfde bladbegonia’s (Begonia Rex) en Calathea.

Iedereen kan dit en het ziet er geweldig uit, toch?

Tafelversiering of cadeau-idee: herfst kerststerren boeket

Met gesneden kerststerren kun je speciale boeketten en arrangementen maken voor thuis of als cadeau voor familie of vrienden.

In dit prachtige herfstboeket zijn kerststerren gecombineerd met dennentakken, eucalyptus en verschillende gedroogde bloemen, zoals gekleurde asperges. Wil je weten hoe je kerststerren mooi houdt? Bekijk dan onze blog “Kerststerren als snijbloemen“.

Vrolijk Halloween met kerststerren

Kerststerren passen qua kleur perfect bij de traditionele pompoenen in Halloween-decoraties. Kijk voor bijpassende plantenbakken in gespecialiseerde winkels.