×

Kerststerren styling tips van Furnloverz

Gastblogger Furnloverz schreef onlangs een blog over de vele manieren waarop je met kerststerren een extra sparkle kunt geven aan je interieur. Wil je deze planten graag leuk stylen in jouw huis, maar weet je niet hoe? She’s got you! Lees hieronder haar tips!

Waarom kerststerren?

Kerststerren zijn van origine rode planten met groene bladeren – oftewel de klassieke kerstkleuren. Natuurlijk zijn er over de jaren heen veel meer verschillende kleuren te verkrijgen. Denk aan wit, roze, geel, oranje en ga zo maar door! Heb je misschien een ander kleurenthema op jouw kersttafel? Dat maakt niets uit. De planten matchen altijd!

De kerststerren hebben eigenlijk al heel erg lang een connectie met Kerst. Zo is er in Mexico een traditionele legende en in veel Oost-Europese landen staan de kerststerren symbool als de ster van Bethlehem.

Tip #1 Het decoreren van jouw tafel

Wanneer je jouw kersttafel wil decoreren met deze mooie planten, heb je misschien al een kleurenthema in jouw hoofd. Het is zeker mijn advies om een kleurpalet te kiezen, op deze manier heb je een focuspunt en kun je er een mooi geheel van maken. Zoals ik al eerder zei zijn kerststerren in allerlei kleuren verkrijgbaar. Houd je van traditioneel? Dan kun je het beste voor de rode kerstster gaan. Ga je juist liever voor een chique look? Kies dan voor een witte kerstster. Daarnaast kun je ook nog spelen met het potje of vaasje waar je de kerstster in zet. Maak leuke combinaties en wissel af! Wij hebben gekozen voor een aantal potten met mooie neutrale tinten. Dit staat gelijk erg sfeervol en zoals je ziet is het een leuk geheel.

Tip: ga je een kersttafel stylen? Zet dan een kerstster bij elk bord! Hoe leuk!

Tip #2 Bij de kerstboom

Wil je gaan voor een leuke, unieke kerstsfeer? Decoreer de kerstster dan bij de kerstboom! Misschien kun je er een leuke tafel naast zetten of staat de kerstboom al naast een kast of dressoir. Zet de potten erbij en het ziet er gelijk feestelijk uit! Heb je misschien een kerststal? Hier passen ze ook hartstikke leuk bij!

Tip #3 Let them shine!

Gebruik de kerststerren als eyecatcher van jouw huis! Kieseen opvallende plek in huis en laat ze shinen! Zet de kerststerren op jouw salontafel, op de openhaard of ga voor een leuke bijpassende bijzettafel. Zet er meerdere bij elkaar in leuke potten, glazen of vazen. En speel met de setting.

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag. Ik wens je veel styling plezier toe en alvast hele fijne feestdagen!

 

Je kunt ons ook bezoeken op FacebookPinterest en Instagram.