×

Kerststerren gebruiken als snijbloemen: decoratie-ideeën, voorkeuren, snijtechniek en geschiedenis

Kerststerren als snijbloemen? Ja dat klopt! Kerststerren zijn niet alleen mooi als potplanten, maar ze zijn ook fantastisch om te snijden en als verse bloemen te gebruiken. In de vaas blijven ze maximaal twee weken goed; net zolang als rozen.

Helaas zijn kerststerren als snijbloemen niet meer zo gebruikelijk. Daarom beantwoorden we in dit artikel de volgende vragen:

Wat maakt kerststerren geweldige snijbloemen?

Waar kan ik kerststerren krijgen?

Waar moet je op letten bij het snijden van kerststerren?

Wat hebben gesneden kerststerren met Hollywood te maken?

Hier vind je veel mooie decoratie-ideeën met gesneden kerststerren. Van boeketten tot tafeldecoratie, Kerstboomversiering en Adventskransen, het is er allemaal.

Wat maakt kerststerren tot fantastische snijbloemen?

1. De gekleurde schutbladeren van kerststerren vormen enorme valse bloemen die er indrukwekkend uitzien in boeketten en bloemstukken. 🤩

2. Kerststerren zijn er in veel verschillende tinten, van rood, abrikoos en roze tot aan blush, kaneel en citroengeel. Er zijn ook veel tweekleurige varianten. Er zit vast en zeker jouw favoriete kleur bij.

3. Kerststerren worden gekweekt in regionale kwekerijen.

4. Kerststerren zijn duur en toch goedkoop. Van een gemiddelde potplant kun je meerdere snijbloemen halen.

5. Snijkerststerren hebben een lang vaasleven. Als je het goed doet, kun je er ongeveer 14 dagen van genieten. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten zo blijven je gesneden kerststerren langer vers⬇️.

Boeketten en bloemstukken om verliefd op te worden

Met kerststerren maak je in de herfst en winter kleurrijke boeketten en arrangementen. Deze winterbloeiers zijn fantastisch samen met andere snijbloemen en bladeren, maar kunnen ook alleen gebruikt worden. Laat je betoveren door onze ideeën voor boeketten en arrangementen!

Voor een gastvrije tafel: blush-kleurige kerststerren zitten vrolijk met anjers, maanzaadknoppen, lamsoor, distels, schurftzaadknoppen, diverse siergrassen en takken van larikskegels in een vaas. Enkele bloemen zijn aan de buitenkant van de vaas bevestigd met elastiekjes bedekt met wol.

Maak een statement: dit arrangement toont roze kerststerren, slinkse miscanthus en donzige lagurusgrassen, sierlijke eucalyptus en mooie bessentakken.

Vrolijk en toch verfijnd: een prachtig tonaal winterboeket van gesneden kerststerren, ilex en amaryllis in een verfrissende abrikooskleur.

Deze combinatie van abrikoos-kleurige kerststerren, sierlijke cymbidium orchideeën, delicate rozen, Berzelia galpinii, donzige Berzelia lanuginosa, berkentakjes en linnen linten is een meesterlijke creatie van de Engelse bloemist The Blacksmith’s Daughter. Het werkt op zichzelf en kan ook dienen als prachtig bruidsboeket op elke winterbruiloft.

Een echte showstopper met een meesterlijk tintje: een herfstboeket gemaakt van zorgvuldig gesneden kerststerren, dennentakken, eucalyptus en diverse gedroogde bloemen zoals gekleurde asperges.

Feestelijk en mooi: een boeket van kunstig gerangschikte ilextakken, wuivende grassen en felrode gesneden kerststerren, schitterend in elegante reageerbuisjes.

Waar vind ik gesneden kerststerren?

Detailhandelaren verkopen doorgaans geen gesneden kerststerren.

Maar dat is geen probleem, want je kunt de kerststerstelen gewoon zelf uit potplanten halen.

Een mini-kerstster geeft meestal één gesneden kerstster, een standaard kerstster in een pot van 12-13 cm geeft twee tot drie, en een grote plant in een pot van 17 cm geeft ongeveer vier tot vijf gesneden stengels.

Snij kerstster tafeldecoraties

Betover je feesttafel met een kerstster als middelpunt: met hun briljante elegantie zullen deze prachtige bloemen jouw uitnodiging onvergetelijk maken. Ontdek tafeldecoraties met gesneden kerststerren passend bij iedere interieurstijl en smaak. Wees geinspireerd! ✨

Scandi chic: een droomarrangement in herfsttinten, gemaakt van gesneden kerststerren, kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii), winterbes (Ilex verticillata), wilde asperges (Asparagus acutifolius), eucalyptuspeulen (Eucalyptus robuusta), cambria-orchideeën (Oncidium cultivar) en kiwiranken ( Actinidia deliciosa).

Als iets uit een sprookje: versier je tafel met dit koraal- en terracotta middelpunt van gesneden kerststerren, kaarsen en decoratief vingergras.

Feestelijke magie voor je tafel in trendy Japandi-stijl: witte en crèmekleurige kerststerren en delicate siergrassen komen samen in eenvoudige glazen vazen.

Licht, luchtig en romantisch: decoreer je tafel met eucalyptus en tweekleurige kerststerren in rood-roze en crème.

Creëer unieke accenten: maak eenvoudig een gaatje in een knapperige appel, plaats een reageerbuisje gevuld met water, versier de appel met glitters en voeg een levendig gesneden kerstster toe!

Waar moet ik op letten bij het knippen van kerststerstelen?

Snij de kerststerstengel iets schuin af en verwijder de onderste bladeren. Dompel het uiteinde gedurende vijf seconden in heet water (ongeveer 60°C). Dit voorkomt dat het melkachtige sap naar buiten lekt. Plaats de afgesneden stengel vervolgens in koud water. Hierdoor blijft het ongeveer twee weken vers. Zorg ervoor dat je het water regelmatig ververst. Als je voor kerststerren geschikte bloemenvoeding aan het water toevoegt, kun je de houdbaarheid op de vaas nog verder verlengen.

Kerstster adventskransen knippen

Wat zou Advent zijn zonder een mooie krans? De volgende ideeën tonen prachtige alternatieven voor de klassieke groenblijvende bladkrans. De stervormige schutbladen van de kerstster passen perfect bij de adventstijd. 🕯️🕯️🕯️🕯️

Artistiek vormgegeven: Een adventskrans gemaakt van gedroogde bloemen, afgewerkt met rood gesneden kerststerren in bloembuizen.

Coole elegantie: een krans van gesneden kerststerren, mooie echeveria en een selectie gedroogde bloemen blijven enkele dagen vers met een rond steekschuimframe als basis.

Feestelijk en elegant: op deze adventskrans zijn gesneden kerststerren in gouden kegels te zien. Gebruik lege kerstboomversieringen zonder dopjes als chique vazen!

2022-poinsettia-06110-diy-fluffy-flokati-advent-wreath-04

Voel de retro jaren 70-sfeer: maak deze adventskrans in vintage-stijl van jou!

Snel en effectief: deze doe-het-zelf-krans is opgebouwd rond glimmende kerstballen en versierd met vrolijke kerststerren en exotische eucalyptus.

Slim ruimtebesparend: een hangende Green Living-stijlkrans op een stroframe-basis bedekt met mos en bessen. Eraan vast zitten lange, met dennen en korstmossen bedekte takken. De gesneden kerststerren worden in bloembuizen gevuld met water geplaatst.

Waar kan ik gesneden kerststerren voor gebruiken?

Snijkerststerren zijn net zo veelzijdig als rozen, anjers of gipskruid (gypsolphila) en kunnen minstens zo lang meegaan. Je kunt ze verwerken in boeketten of bloemstukken, ze gebruiken om tafeldecoraties of boomversieringen te maken of ze verwerken in adventskransen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zorg ervoor dat gesneden kerststerren altijd voldoende water hebben. In gevulde kokers, vazen of geweekt steekschuim blijven gesneden kerststerren gemakkelijk tot wel 14 dagen vers.

Knip poinsettia-kerstboomversieringen

Gesneden kerststerren zijn perfect voor kerstboomversieringen. Wij laten je verschillende manieren zien om kerststerren veilig te bevestigen en er langer van te genieten. Laat je creativiteit de vrije loop en vind de perfecte manier om met kerststerren een feestelijk middelpunt van uw kerstboom te maken! 🎄

Simpel en mooi: tover klassieke kerstballen om tot stijlvolle decors voor kerststerren!

Slim verborgen: hier wordt de gesneden kerstster in een hangend glazen vaasje gestopt, waarin de verse bloem dansend in de lucht zweeft.

Orchideebuizen gevuld met water en omwikkeld met mos, met draad aan de boom bevestigd, werken ook.

Een terugblik in de geschiedenis: wat gesneden kerststerren met Hollywood te maken hebben.

Wist je dat kerststerren al lang voordat ze als potplant werden gebruikt erg populair waren als snijbloem? Misschien heb je wel eens gehoord dat gesneden kerststerren zeker geen nieuw idee zijn. En Hollywood speelt daarin een cruciale rol.

Het kwam allemaal zo tot stand:

Nadat wilde kerststerren in de 19e eeuw vanuit Mexico naar de VS kwamen, verspreidden ze zich naar de warme gebieden daar. In 1902 observeerde de Duitse immigrant Albert Ecke hoe de schutbladen van wilde kerststerren rond zijn boerderij in de buurt van Los Angeles vóór Kerstmis rood kleurden. Dit bracht hem op het idee om in de aanloop naar Kerstmis takken te knippen en als snijbloemen te verkopen op Sunset en Hollywood Boulevard in Hollywood. De takken met hun stervormige, felrode schutbladen gingen als warme broodjes over de toonbank.

De verkoop verliep zo goed dat Albert Ecke extra grond verwierf en zich vanaf ongeveer 1909 volledig ging richten op de teelt van kerststerren.

Toen Albert overleed, nam zijn zoon Paul het familiebedrijf over. Hij was het die de kerstster als kerstsymbool vestigde onder de naam Kerstster. Pas in de jaren vijftig slaagden ze erin poinsettia-variëteiten te kweken die als potplanten binnenshuis konden worden gehouden. Maar tot halverwege de jaren zestig handelden de Eckes nog voornamelijk in gesneden kerststerren.

Dus als je van Hollywood houdt, zijn gesneden kerststerren precies wat je nodig hebt! 😊